HU Language HU
Gyengélkedik a forint a rossz nemzetközi hangulatban
május 6, 2019 0

Kismértékű gyengüléssel kezdte a hetet a forint, így továbbra is 323 felett jár az euró jegyzése. A múlt hét végén a Moody’s hozhatott volna átmeneti fellélegzést a forint számára, azonban a hitelminősítő nem foglalkozott a magyar adósbesorolással.

Megint 324 felé közelítünk 2019.05.06 10:19

Tovább gyengült a forint hétfő délelőttre, most 323,76-nál jár az euró jegyzése, ami 0,2%-kal magasabb a péntekinél. Ennek oka elsősorban a rossz nemzetközi hangulat lehet, az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek borzolják a kedélyeket.

Gyengüléssel kezd a forint miután a Moody’s csalódást okozott 2019.05.06 08:34

Hétfő reggel 323,38-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a péntek esti árfolyamnál. A múlt héten 325 közelében is járt a magyar deviza árfolyama, majd a hétvége előtt onnan tudott kicsit visszaerősödni a forint. Péntek este aztán a Moody’s csalódást okozott, hiszen egyáltalán nem foglalkozott a magyar adósosztályzat felülvizsgálatával, pedig legalább a stabil kilátás javításában reménykedhettünk. A dollárral szemben 288,85-nél jár a magyar deviza, míg az angol font 379 forintba kerül.

Gyengüléssel kezd a forint miután a Moody

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is a forinthoz hasonló mérsékelt gyengüléssel kezdték a hetet, amiben szerepe lehet annak is, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek megint aggasztó fordulatot vettek, az ázsiai tőzsdék így komolyabb eséssel reagáltak hétfő reggel. A feltörekvő piacokon a török líra fél százalékot veszített a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig majdnem egy százalékos esést mutat.

Az euró-dollár árfolyamra nem volt jelentős hatással a kínai konfliktussal kapcsolatos hír, a dollár 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a hétfői kereskedést, így ismét 1,12 alatt jár a keresztárfolyam. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font közel fél százalékos gyengülést mutat.

Gyengüléssel kezd a forint miután a Moody