HU Language HU
május 11, 2019 0

Bónuszt kaptak a Qualcomm vezetői, annak örömére, hogy sikeresen lezárták a jogi vitákat legnagyobb ügyfelükkel, az Apple-lel. A cég vezérigazgatója, Steve Mollenkopf mintegy 3,5 millió dollárt érő Qualcomm-részvényt kapott.

Április közepén sikeresen megállapodott az Apple és a Qualcomm a több évre visszanyúló szabadalmi vitájukban. A megegyezés szerint az Apple jogdíjat fizet majd a Qualcommak. Azt nem közölték, hogy pontosan mennyit, de a Qualcomm várakozásai szerint 4,5-4,7 milliárd dollárt kaphatnak az Apple-től. Egy hatéves licenc megállapodást is kötöttek, amit opcionálisan további 2 évvel toldhatnak meg, valamint egy többéves beszállítói szerződést is kapott a Qualcomm a chipjeire, így a jövőben a Qualcomm láthatja majd el chipekkel az iPhone-okat. A megállapodás bejelentése óta több mint 50 százalékot emelkedett a Qualcomm részvényeinek árfolyama.

A megállapodást a vezetőségnek adott bónusszal jutalmazta a cég, részvények formájában. A legnagyobb jutalmat a vezérigazgató, Steve Mollenkopf kapta, több mint 40 ezer részvényt, aminek összértéke a tegnapi záróárfolyammal számolva 3,5 millió dollár körül van. (Tavaly egyébként 20 millió dollárt keresett.)

A jutalmak a Qualcomm közleménye szerint:

  • Steve Mollenkopf, vezérigazgató: 40 794 részvény, 3,5 millió dollár
  • Cristiano Amon, elnök, 24 930 részvény, 2,1 millió dollár
  • James Thompson, műszaki igazgató, 19 264 részvény, 1,7 millió dollár
  • Donald Rosenberg, általános tanácsadó, 14 165 részvény, 1,2 millió dollár
  • David Wise, pénzügyi igazgató, 2958 részvény, 253,9 ezer dollár.

(CNBC)

Címlapkép: Zhang Shuo/China News Service/VCG via Getty Images