HU Language HU
május 11, 2019 0

Bejelentette a héten a Generali Biztosító a Gazdasági Versenyhivatalnál, hogy átvenné az Ergo Életbiztosító Zrt. életbiztosítási és az Ergo itteni fióktelepének nem-életbiztosítási szerződésállományát. Ezzel kivonulhat a magyar piacról a Münich Re viszontbiztosító érdekeltségében lévő német biztosító.

A Generali még április 2-án jelentette be, hogy megvásárolná a német Münich Re érdekeltségében lévő Ergo biztosító magyar és szlovák élet, nem-élet és kompozit biztosítási állományát, akkor alá is írták erről a szerződést az Ergo International AG-val, a vételi árat azonban nem közölték. A Generali a szándékát a Gazdasági Versenyhivatallal is közölte.

Az Ergo érintett biztosítóinak bruttó díjbevétele 2017-ben 20,6 millió euró volt, a tranzakció a Generali ígérete szerint nem lesz hatással az Ergo meglévő ügyfeleinek kötelezettségeire. Luciano Cirina, a Generali CEE Holding vezérigazgatója akkor közölte: az akvizíció jól illeszkedik a Generali régiós stratégiájába, amelynek folyományaként egyébként korábban Szlovéniában és Lengyelországban is vásároltak kisebb biztosítókat.

Az Ergo Életbiztosító Zrt. 2017-et 3,8 milliárd forintos díjbevétellel és 135 millió forintos veszteséggel zárta (a nem-életbiztosítási fióktelep adatait nem ismerjük), miközben a Generali a magyar biztosítási piac második legnagyobb szereplőjeként 132 milliárd forintos díjbevételt és 9,3 milliárdos nyereséget realizált.

Kivonul egy német biztosító Magyarországról, a Generali léphet a helyébe