HU Language HU
május 15, 2019 0

Hiába közölte minden idők második leggyorsabb gazdasági növekedési adatát az első negyedévre a KSH, a forint kezdetben stabil maradt, majd a délelőtt során új héthavi mélypontra bukott az euróval szemben. A jegyzések így átlépték a 325-ös szintet.

Egyelőre alig rezdül a forint 2019.05.15 09:17

A várva várt első negyedéves GDP-adat a vártnál erőteljesebb növekedést mutat, a forint árfolyama viszont alig rezdült a hírre. Most még mindig 324,7-nél jár az euró árfolyama.

Megint a 325 küszöbén billeg a forint – Hamarosan jön a fontos adat 2019.05.15 08:25

Szerda reggel 324,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából a tegnap esti jegyzéshez képest. Közen a dollárral szemben 289,65-nél járt a forint, míg az angol font 374 közelében volt. A KSH reggel kilenckor teszi közzé az első negyedéves gazdasági növekedés friss becslését, a várakozások szerint a magyar gazdaság kirobbanó teljesítményt nyújthatott, ami a forint esetében is hozhatna átmeneti erősödést. Így a piac is kiemelten figyeli az adatot.

Megint a 325 küszöbén billeg a forint - Hamarosan jön a fontos adat

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra megint fél százalékos gyengülést mutat, a dél-afrikai rand pedig 0,1 százalékkal gyengült.

Az euró-dollár árfolyam lassan megint az 1,12-es szintet közelíti felülről, tegnap délután kifulladni látszott az utóbbi napok euróerősödése. Közben a japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemen, az angol font pedig stagnált.

Megint a 325 küszöbén billeg a forint - Hamarosan jön a fontos adat

Ma nem csak Magyarországon, hanem egész Európában a GDP-adatok határozhatják meg a hangulatot, délelőtt az Eurostat is közli az első negyedéves adatokat.