HU Language HU
május 15, 2019 0

Elhalaszthatja a Trump-kormányzat az autóipari termékekre vonatkozó vámok megemelését, abban a reményben, hogy az megfékezheti a kereskedelmi háború súlyosbodását. Akár hat hónappal is kitolhatják a lépést – írja a CNBC az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

A Fehér Ház május 18-ig kapott határidőt arra, hogy döntsön az importált autókra és az autóalkatrészekre vonatkozó vámok megemeléséről. Az ügyhöz közel álló források szerint a vám tervezett 25 százalékra emelését elhalaszthatja az amerikai kormány, miután a tárgyalások folytatódnak az Európai Unióval és Japánnal. Akár 180 nappal is kitolhatják a döntést.

A hírre emelkednek az amerikai autógyártók, például a GM és a Ford részvényei, a két papír 0,7, illetve 1,1 százalékos pluszban tartózkodik. A német tőzsdén felülteljesítők az autógyártók, a Daimler több mint 3 százalékot emelkedett, a BMW 2 százalékos pluszban tartózkodik.

A kereskedelmi háború újabb fokozatra kapcsolt pénteken, amikor Kínával szemben az importvámok megemelését jelentette be Donald Trump.

Elhalaszthatja Trump az autóipari vámok megemelését