HU Language HU
Jó hír a balatoni kajak-kenusoknak: könnyebb lesz kikötni EU-s pénzből
május 6, 2019 0

A nagyobb balatoni kikötővárosokban folytatódik az az uniós fejlesztési program, amely remélhetőleg már a mostani üdülési szezonra lehetővé teszi, hogy kajakkal, vagy kenuval is ki tudjanak kötni a vízi túrázók és megfelelően tudják tárolni az eszközöket.

Révfülöp 14,1, Fonyód 16,7, Balatonszemes pedig 21,5 millió forinttal részesült abból az 595 millió forintos uniós támogatásból, amelyből a balatoni települések közül Keszthelynek, Zamárdinak, Tihanynak, Balatonfürednek és a siófoki szabadidő- és túraközpontnak is jutott, illetve jut komplett lapátos vízi megállóhelyre.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ernyője alatt folyó fejlesztés eredményeként a fenti nyolcból hét strandon vehetnek birtokukba a kajakozók, kenusok olyan megállóhelyet, amely jogosult lesz a minőségi víziturisztikai szolgáltatást tanúsító védjegy használatára is – tájékoztatta a Magyar Időket Vaskuti Máté, a BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Bejárható Magyarország turisztikai fejlesztési program lényege, hogy ezeken a lapátos megállóhelyen legyen egy olyan biztonságos, a vízi sporteszközök tárolására alkalmas könnyűszerkezetes hangár, ahonnan alkalmanként kajakot, kenut kölcsönözhetnek, akiknek nincs sporteszközük.

Jó hír a balatoni kajak-kenusoknak: könnyebb lesz kikötni EU-s pénzből

A Balaton-átevezés résztvevői Fonyód és Badacsonytomaj között 2018. július 14-én. A versenyzőknek 10,2 kilométeres távot kell teljesíteniük Fonyódtól Badacsonytomajig és vissza. Fonyód, 2018. július 14.

Címlapkép és kép forrása: MTI Fotó Varga György