HU Language HU
május 24, 2019 0

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) mai tájékoztatása szerint a BÉT törli a Konzum részvényeket a terméklistáról, a társaság Opusba történő beolvadása miatt, a Konzum részvények esetében az utolsó kereskedési nap 2019. június 24, a részvények törlési napja pedig 2019. július 1.

  • A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatói határozata alapján a Konzum részvényeket a BÉT törli a terméklistáról, miután a Konzum 2019. április 24-én nyújtotta be a tőzsde részére a részvényeinek törlésére vonatkozó kérelmét, az Opusba történő beolvadása miatt.
  • A ma közzétett tájékoztatás szerint a Konzum részvények esetében az utolsó kereskedési nap 2019. június 24, a részvények törlési napja pedig 2019. július 1.
  • Mint arról korábban már beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága május 21-i végzésével a Konzum Nyrt. cégjegyzékből való törlését a vállalat korábbi kérésére, ami az Opusba való beolvadás folyamatának része. A cégbíróság jóváhagyta a Konzum Opusba történő beolvadását is 2019. 06.30-i hatállyal.
  • A két társaság április elején tette közzé a közös átalakulási tervét, az átalakulás folyamata ennek megfelelően történik, a beolvadás következtében a Konzum teljes vagyona az Opusra, mint általános jogutódra száll át, mely a beolvadást követően változatlan cégformában, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik tovább. Az Opus Global Nyrt. a beolvadást követően 17 541 151 250 forint alaptőkével folytatja a működését. A befektetők 2 darab Konzum-részvényükért egy darab új Opus-részvényt kapnak majd, amennyiben részt kívánnak venni az új társaságban. Az átalakulási tervről korábban itt írtunk részletesen.

Két fontos dátum a Konzum törlésével kapcsolatban