HU Language HU
május 24, 2019 0

Pénzügyi szolgáltatások közvetítésére vonatkozó többes ügynöki engedélyt és ezzel együtt jelzáloghitel-közvetítői jogosultságot is kapott a CIG Pannónia új cége az MNB-től.

A CIG Pannónia Életbiztosító közlése szerint a Magyar Nemzeti Bank tegnap kelt határozatával engedélyezte a társaság leányvállalata, a CIG Pannónia Pénzügyi Közvetítő Zrt. számára pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenység pénzpiaci többes ügynökként történő végzését. Az engedély hatálya kiterjed továbbá jelzáloghitel-közvetítői tevékenység végzésére is.

Az újonnan alapított közvetítő leányvállalat a közel 1,2 milliárd forintnyi új életbiztosítási szerzés 4 százalékát hozta már a CIG Pannóniának az első negyedévben.

2019.05.21 08:13 Csurran-cseppen a CIG Pannóniának az új bizniszekből

Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjújában ezt mondta a közvetítőcégről április közepén:

Ez egy 20 milliós cég, mi az induláshoz szükséges befektetés 95 százalékát, öt magánszemély pedig a maradék 5 százalékot tette bele. Egyikük egy alkuszcég vezetője volt, a többiek egy lakástakarékpénztárnál dolgoztak. Mi abszolút többségi tulajdonosok vagyunk, és a már jól bevált profitallokációs modellünket követjük, amely az életbiztosítási teljesítményhez kötött. Az értékesítésben jártas magánszemély tulajdonosok érdekeltségét úgy alakítottuk ki, hogyha az értékesített állomány meghalad bizonyos előre meghatározott szinteket, akkor magasabb profitszázalékot kapnak a közvetítőcég nyereségéből. A társaság a CIG Pannónia biztosításai mellett más pénzügyi termékeket is értékesít, jelenleg 160 fővel dolgozik.

Lakáshitelt is értékesíthet mostantól a CIG Pannónia cége