HU Language HU
május 20, 2019 0

Megállapodott a Futureal-csoport és az Erste Ingatlan Alap a Váci úti irodafolyóson megépült Advance Tower irodaház értékesítéséről, ami a hazai piacon elsőként tulajdonost cserélő WELL-előminősítésű irodaépület. A cégcsoport fejlesztésében megvalósult komplexum első ütemét vásárolta meg az ingatlanalap, a második fázis pedig határidős ügylet keretében kerülhet a portfóliójába – szerepel Futureal közleményében.

Az Advance Tower első ütemébe tavaly költöztek be a bérlők, a cégek összesen több mint 1400 munkatárssal kezdték meg működésüket. A 8 szintes, ‘A’ kategóriás irodaház bérlői között van a KPMG tanácsadó társaság, illetve a Thermo Fisher Scientific. Az irodakomplexum közel 8000 négyzetméteres bérbeadható területtel rendelkező második fázisa 20 000 négyzetméteresre bővíti az épületegyüttest. Az új épületrészt várhatóan 2019 második felében adják át. Az Advance Tower első ütemének értékesítését érintő tranzakció már áprilisban lezárult, a második fázis megvásárlására pedig előszerződést kötöttek a felek. Bár az adásvétel összegét nem közölték, egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy az egész irodakomplexum értéke mintegy 68 millió eurót, vagyis 21 milliárd forintot tesz ki.

2018.04.12 12:00 Új irodaház építésébe kezdtek a Váci úton

Még csak tavaly készült el, de máris eladták a Váci úti irodaházat

Kép forrása: Futureal

A BREEAM-tanúsítvánnyal rendelkező Advance Tower mindkét ütemét a WELL Building Standard (WELL) minősítésének megfelelően tervezték és üzemeltetik a jövőben. A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
BudaPart Gate

BudaPart Gate

1117 Budapest, Dombóvári út 27
Kiadó terület: 11011m2
Átadás:
2019
Bérleti díj: 14.5 – 17.5 EUR
Ajánlatot kérek

„A jelenlegi adásvétellel már a második sikeres tranzakciót valósítjuk meg az Erste Befektetési Alappal. A Váci úton magasodó Vision Towers és az Advance Tower megvásárlása bizonyítja a Futureal-csoport fejlesztéseinek minőségét, a cégcsoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni irodaépület-fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg, hiszen a környezettudatosság részeként az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek kell tekinteni a tervezés során” – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

Tatár Tibor MRICS

vezérigazgató

Futureal

Tatár Tibor a Futureal Development Zrt. vezérigazgatója, 2005 óta irányítja a Magyarországon és Romániában megvalósított kereskedelmi és városrehabilitációs projektek fejlesztési tevékenységeit. Tatár Tibor a tulajdonosokkal… Tovább »

„A most megkötött megállapodás egy, már kipróbált és kiválóan működő szakmai kapcsolat újabb állomása, amellyel tovább erősítjük egyedülálló ingatlan-portfóliónkat. Az Advance Tower által nyújtott jövőbe mutató megoldások és a nemzetközi bérlői összetétel biztosítja számunkra az innovációt és stabilitást a hosszú távú növekedéshez” – hangsúlyozta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

Pázmány Balázs FRICS

igazgatóság elnöke

Erste Alapkezelő Zrt.

1998-ban végzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Vállalkozásfinanszírozási szakán közgazdászként. 1997-ben az OTP Értékpapír Rt-ben vagyonkezelőként dolgozott, ezt követően 2000-től az Erste Alapkezelő Zrt-ben… Tovább »

Még csak tavaly készült el, de máris eladták a Váci úti irodaházat

További információkért kattints ide!