HU Language HU
május 31, 2019 0

1,474 milliárd forintról közel tízszeresére, 13,357 milliárd forintra emelkedett az állami közműcég, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. nyeresége 2018-ban a megelőző évhez képest.

Jelentősen, több mint kétszeresére, 6,466 milliárd forintra nőtt az NKM Nemzeti Közművek Zrt. árbevétele 2018-ban a megelőző évihez képest is – derül ki az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott oldalon közzétett e-beszámolóból.

Megugrott az NKM profitja

A társaságcsoport anyavállalatának árbevételébe ugyanakkor nem számolandó be a kapcsolt vállalkozások, így a két legjelentősebb leány, az NKM Áramszolgáltató és Földgázszolgáltató Zrt. árbevételei. Az NKM Áramszolgáltató Zrt. – az egykori Démász – árbevétele 101 milliárd forintról 118 milliárd forintra emelkedett, míg a Földgázszolgáltató Zrt. – korábbi nevén Főgáz – árbevétele 473 milliárd forintról 444 milliárd forintra mérséklődött.

Az anyavállalat üzemi eredménye – 271 millió forintra nőtt 142 millióról – ennek megfelelően szintén nem foglalja magába a leányvállalatok eredményét.

Megugrott az NKM profitja

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. nyeresége 1,474 milliárd forintról közel tízszeresére, 13,357 milliárd forintra ugrott, ami a korábbi évekhez hasonlóan az állami tulajdonos döntésének értelmében várhatóan szintén az eredménytartalékba kerül. A társaság eredménykimutatása szerint a pénzügyi műveletek eredménye önmagában 11,793 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest, melyet a leányvállalattól kapott osztalék és kamat növekedése és a fizetett kamatok csökkenése együttesen okozott.

Megugrott az NKM profitja

Címlapkép: shutterstock