HU Language HU
június 3, 2019 0

Eséssel indult az új hónap az amerikai tőzsdén, főként a technológia szektor gyengélkedett, a Nasdaq már korrekciós szakaszba lépett.

Nagyot esett a Nasdaq 2019.06.03 22:01

Többnyire csökkenéssel zárták a hét első kereskedési napját az irányadó amerikai indexek, a Nasdaq 1,6, az S&P 500 0,3 százalékot esett. Egyedül a Dow tudta tartani magát, főként a Chevronnak és a Verizonnak köszönhetően, 5 ponttal fejezte be magasabban a napot, mint a pénteki záróértéke.

Esnek az amerikai kötvényhozamok 2019.06.03 21:15

Folytatódik az amerikai államkötvényhozamok mélyrepülése, ma a 10 éves államkötvény hozama 20 hónapos mélypontra esett: 2,071 százalékon is járt, ami 2017 szeptembere óta nem látott mélységet jelent.

Nagyon ütik a techrészvényeket 2019.06.03 20:47

Nyomás alá kerültek a technológiai részvények a mai kereskedésben, attól tartva, hogy az amerikai kormány nekimenne a szektornak. Az Apple, az Alphabet,a Facebook és az Amazon árfolyama is esik, miután a hírek szerint vizsgálatok kezdődnek azzal kapcsolatban, hogy nem korlátozzák-e a versenyt, akár a méretüknél fogva. Az Alphabet árfolyama 6,5, a Facebook közel 8 százalékot esett, az Amazon 5 százalékos mínuszban áll. Az Apple, amely egyébként ma fejlesztői konferenciát tart, kisebb eséssel megúszta egyelőre, 1,4 százalékkal került lejjebb az árfolyam.

Nagyon ütik a techrészvényeket

A Nasdaq 1,5 százalékos mínuszban is járt ma, amivel belépett a korrekciós szakaszba, vagyis a legutóbbi, az áprilisi csúcshoz képest 10 százalékot esett. Az S&P 500 0,2 százalékkal került lejjebb, közben a Dow pluszban jár, 0,1 százalékkal tartózkodik a pénteki záróértéke felett.

Nagyon ütik a techrészvényeket

Volt egy kedvezőtlen makroadat is ma, ami szintén nem segített: májusban tíz éve a legkisebb mértékben növekedett az amerikai feldolgozóipar teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet hétfőn publikált jelentése szerint.

Nagy vizsgálatok kezdődnek a techcégeknél – Az Apple sem ússza meg 2019.06.03 20:01

Átfogó vizsgálatokba kezdene az amerikai igazságügyi minisztérium a nagy technológiai vállalatok körül, arra fókuszálva, hogy nem gátolják-e a piaci versenyt. A Google anyavállalata, az Alphabet és az Apple is érintett lehet a hírek szerint, mind a két részvény esik a mai kereskedésben.

tovább a cikkhez…

Bejelzett a Morgan Stanley mutatója – Csúnya világ jön a következő egy évben 2019.06.03 19:26

Piaci turbulenciákra kell felkészülniük a befektetőknek a következő 12 hónapban – írja a Morgan Stanley elemzésében. Egyúttal azt javasolják a piaci szereplőknek, hogy váltsanak defenzívre, az amerikai részvények helyett államkötvényeket vegyenek és készpénzt tartsanak.

tovább a cikkhez…