HU Language HU
június 4, 2019 0

Emelkedett Szoboszlai Dominik becsült piaci értéke, az osztrák Red Bull Salzburgban játszó középpályást 12 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt. Ezzel a tinédzser lett a második legértékesebb magyar játékos.

A futballisták piaci értékét megbecslő Transfermarkt időről időre felülvizsgálja értékelését, a legfrissebb becslésük szerint 12 millió euró Szoboszlai Dominik piaci értéke. Áprilisban még 5 millióra becsülték a támadó középpályás potenciális értékét.

Van egy 18 éves magyar srác, aki már 12 millió eurót ér

Szoboszlai a most zárult szezonban 16 meccsen játszott az osztrák Red Bull Salzburg első csapatában, ezeken négy gólt lőtt és három gólpasszt adott. A magyar fiatalt korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartják, még csak októberben volt 18 éves. A sajtóban időről időre felvetődik, hogy európai sztárcsapatok is figyelik, leggyakrabban az olasz Juventus és az angol Arsenal neve kerül elő vele kapcsolatban, bár korábban azt nyilatkozta, hogy a következő szezont még valószínűleg Salzburgban tölti.

A mostani felülvizsgálat után Szoboszlai már a második legértékesebb magyar játékos a honosított Willi Orban után, a Leipzig védőjét 15 millió euróra értékeli a szakmai portál. A dobogó harmadik helyén Gulácsi Péter található, akit nemrég választottak meg a Bundesliga legjobb játékosává, a kapus értéke 10 millió euró lehet.

Van egy 18 éves magyar srác, aki már 12 millió eurót ér

A címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor