HU Language HU
május 28, 2019 0

Beindulnak vagy lemaradnak az inkumbens szereplők a bank- és biztosítási szektor innovációs versenyében? Lemaradtunk Európától a digitalizációban? Hol fejlődhetnének még a pénzintézeteink ebben? Felforgatja a pénzforgalmat az azonnali fizetés és a PSD2? Minderről szól hetedik éve megrendezett Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánk.

Hogyan lehet előhozni a bankokban rejlő innovációs erőt? 2019.05.28 11:51

Múlt héten ért véget az OTP második startup programja, melynek tapasztalatairól, illetve az OTP proof-of-concept tevékenységéről, azaz az innovációs ötletek validálásának folyamatáról, teszteléséről, beszerzéséről beszélt a Fischer András, az OTP Lab vezetője.

tovább a cikkhez…

Támadják a bankok aranytojást tojó tyúkját – vajon ki lesz a bankszektor Rolexe? 2019.05.28 10:55

Hiába a rettegés, nem fognak eltűnni teljes egészében a hagyományos bankok, bankfiókok, csupán átalakulnak – vélik a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies 2019 konferencián résztvevő banki és biztosítói vezetők. A szakemberek ismertették: zajlik az agilis transzformáció a legtöbb pénzügyi intézménynél és az IT-rendszerek fejlesztése is, viszont nem minden bank tervez alaprendszer-cserét. A fintechek persze nem teljesen veszélytelenek: pont a bankok profitközpontját támadják, emiatt pedig árverseny és digitalizációs verseny van kialakulóban, mellyel az ügyfelek járhatnak a legjobban.

tovább a cikkhez…

Mivel újítanak a bankok és biztosítók Magyarországon? 2019.05.28 09:58

Több demográfiai csomagba kerül Magyarországnak a készpénz 2019.05.28 09:25

400 milliárd forintba kerül Magyarországnak a készpénz, ebbe a keretbe több demográfiai csomag is beleférne – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Ezért is fontos a készpénzhasználat visszaszorítása, amelynek egyik lehetséges eszköze lehet a lakossági készpénzhasználat korlátozása, illetve az azonnali átutalási rendszerre épülő új alkalmazások, szolgáltatások.

tovább a cikkhez…