HU Language HU
május 15, 2019 0

Az OTP vezetése egy év múlva tartja reálisnak extra osztalék kifizetését, hangzott el az elemzőknek tartott telefonkonferencián.

  • Évek óta sztori az, hogy az OTP annyi készpénzt termel, hogy még az akvizíciók mellett is fizethetne magasabb osztalékot, akár extra osztalékot is, de erre az elmúlt években nem került sor.
  • Most viszont az OTP akvizíciós körútja egyelőre véget ér, a magyar bank Szlovéniában akvirált, az OTP vezetői szerint a szlovén bankvásárlás után egy időre megpihen a bank, a következő években a már megvett pénzintézetek integrálása, átalakítása zajlik.
  • Akvizíciók hiányában újra felmerült az, hogy a bank extra osztalékot fizessen, erre a múlt hét pénteki gyorsjelentés utáni telefonkonferencián rá is kérdeztek az elemzők. A bank részéről a válasz az volt, hogy az OTP vezetősége egy év múlva tarthatja reálisnak az extra osztalék kifizetését, Bencsik László szerint a kérdésről annak fényében döntenek, hogy 2020 elején mennyi a rendelkezésre álló felesleges tőke, és milyen szinten lesz az elsődleges tőkemegfelelési mutató.
  • Az OTP egyébként az elmúlt években egyre magasabb osztalékot fizetett, a részvényárfolyam meredek emelkedésével azonban az osztalékhozam mindvégig alacsony egy számjegyű érték maradt.

Rendkívüli osztalék jöhet az OTP-nél