HU Language HU
június 4, 2019 0

Jókora erősödéssel kezdte a hetet a magyar deviza az euróval szemben, így lassan nem a 330-as rekordgyenge árfolyamra, hanem a 320-as szintre lehet érdemes figyelni. A héten az EKB csütörtöki kamatdöntése hozhat mozgást a piacon, akárcsak az euró árfolyamában.

Veszik tovább a forintot 2019.06.04 10:16

Délelőttre 322-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez több mint egyhónapos csúcsot jelent a magyar deviza szempontjából és 0,3%-kal alacsonyabb a tegnapi értéknél.

Ráijesztettek Amerikára, be is szakadt a dollár – Hamarosan lépnie kell a Fednek? 2019.06.04 09:38

Élesen fordult hétfő délután az euró-dollár jegyzés miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindex a vártnál gyengébb lett, ami újabb jele annak, hogy az amerikai gazdaság jelentősen lassul. Emiatt a befektetők egyre erősebben áraznak egy lehetséges Fed-kamatcsökkentést, amire ráerősített tegnap este a jegybank döntéshozója is.

tovább a cikkhez…

Nagyot ment tegnap a forint, aminek sokan örülhetnek 2019.06.04 08:41

Kedd reggel 323 alatt kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez jelentős erősödést jelent a tegnap reggeli 325 feletti árfolyamhoz képest. A több mint fél százalékos forinterősödés a legjobbkor jöhetett azoknak, akik még a nyaraláshoz terveztek eurót váltani, nekik lassan érdemes elgondolkodniuk a lépésen. A dollárral szemben 287 körül járt a forint, míg az angol font 363,6 forintba került.

Nagyot ment tegnap a forint, aminek sokan örülhetnek

A régióban egyelőre vegyesen indul a nap, a lengyel zloty minimális gyengülést mutat, a cseh korona pedig alig érezhetően erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással kezdett.

Tegnap az euró-dollár árfolyamban is fordulat jött, hiszen 1,114 környékéről 1,12 fölé pattant vissza a jegyzés. Ez egyelőre ma reggel is folytatódik, most 1,1256 körül jár az árfolyam, ami további 0,1 százalékos euróerősödésnek felel meg. A következő napokban elsősorban a csütörtöki EKB-döntésre figyelhetnek a befektetők, mely megmozgathatja az árfolyamot. Sőt, akár a magyar jegybank szempontjából is lényeges lehet, hiszen az MNB politikája is nagyban függ attól, meddig maradnak lazák a kamatkondíciók Európában.

Nagyot ment tegnap a forint, aminek sokan örülhetnek