HU Language HU
május 23, 2019 0

Úgy tűnik, hogy megakadt a forint gyengülése 326-327 körül, alig egy százaléknyira a történelmi mélyponttól. Tegnap már alig mozdult el ebből a sávból a magyar deviza, és egyelőre ma reggel sem látunk nagy ingadozást. Vagyis úgy tűnik, hogy a befektetők egyelőre kivárnak, akár a jövő heti MNB-kamatdöntés lehet, ami kimozdíthatja a forintot a holtpontról.

Csütörtök reggel 326,35 körül járt az euróval szemben, ez alig jelentett változást a szerda esti jegyzéshez képest. A hét elején még úgy tűnt, hogy a magyar deviza viszonylag hamar átviheti a 330 körüli történelmi mélypontját, főleg kedden láttunk intenzív gyengülést, aztán viszont stabilizálódott a jegyzés. Kérdés, hogy a jövő keddi MNB-kamatdöntés, illetve az azt követő kommunikáció milyen hatással lesz majd a forintra, amennyiben a jegybank megint óvatos hangot üt meg, akkor ismét veszélybe kerülhet a forint történelmi mélypontja. A dollárral szemben ma reggel 292,7 körül járt a magyar deviza, míg az angol font 370 forintba került.

Ugrásra készen várja a forint a híreket, hogy elindulhasson valamerre

A régióban sem látunk egyelőre nagy kilengéseket, gyakorlatilag a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással nyitott. A feltörekvő piacokon a török líra megint a gyengülés felé mozdult, 0,8 százalékot veszített a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékkal esett vissza.

Az euró-dollár árfolyamról is azt mondhatjuk, hogy lassan megint kezd unalmassá válni, az 1,12-es kulcsszint elesése után az elmúlt napokban a dollár sem tudott tovább kapaszkodni, a fordulathoz viszont az eurónak nincs elég ereje. Csütörtök reggel 1,115 körül jár a jegyzés, akárcsak tegnap. A japán jen közben szintén alig mozdult, míg az angol font 0,3 százalékos gyengülést mutat.

Ugrásra készen várja a forint a híreket, hogy elindulhasson valamerre

A makroadataok közül ma elsősorban az előzetes beszerzési menedzserindexekre lesz érdemes figyelni, előbb Európából, majd a nap második felében a tengerentúlról jön a fontos konjunktúramutató.