HU Language HU
Új leányvállalatot alapít a SET Group
május 8, 2019 0

A SET Group szerdán bejelentette, hogy a társaság igazgatósága új leányvállalat új leányvállalat alapítását határozta el EtiCar Hungary Kft. néven, a SET Group mindemellett arról is tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a társaság igazgatósága új unokavállalat alapítását határozta el Sternberg Netzwerk Kft. néven.

A SET Group bejelentette, hogy a társaság Igazgatósága új leányvállalat alapítását határozta el EtiCar Hungary Kft. néven, a társaság főtevékenysége: 58.29 egyéb szoftverkiadás. Az EtiCar projekt 2019. március 26-án tartott bemutatóját követően a SET Group menedzsmentje tárgyalásokat folytat több nemzetközi informatikai fejlesztésekben érdekelt társasággal. Ennek során a leendő partnerek részéről felmerült, hogy az EtiCar projekt vonatkozásában esetlegesen stratégiai partnerségi megállapodást kötnének vagy tulajdoni részesedést szereznének. Erre tekintettel a társaság igazgatósága úgy határozott, hogy a jövőben az EtiCarhoz kapcsolódó fejlesztéseket és szolgáltatásokat külön jogi entitásként kívánja a továbbiakban a piacra bevezetni, mely leányvállalat kizárólagos feladata a termékfókuszú működés biztosítása.

A SET Group mindemellett arról is tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a társaság igazgatósága új unokavállalat alapítását határozta el Sternberg Netzwerk Kft néven. A társaság főtevékenysége: 71.12 Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás. A társaság tulajdonosa a SET Trust Kft. (26%) és Cs. Nagy Tamás (74%). A SET Group a stratégiai beruházások továbbfejlesztése céljából úgy döntött, hogy optikai hálózati létesítési képességei bővítésére, továbbfejlesztésére a Mátó-Stáb Kft.-ben felhalmozott évtizedes szakértői tudást a legmagasabb szintű optikai mérnöki tervezési képességekkel kívánja erősíteni. Erre tekintettel a társaság menedzsmentje akként határozott, hogy kisebbségi részesedésszerzés mellett új társaság alapításában kíván részt venni, mely ezzel a szaktudással bír.
A SET Group árfolyama stagnál ma, míg a társaság részvényei idén 156,8 százalékkal kerültek feljebb.

Új leányvállalatot alapít a SET Group

(BÉT)