HU Language HU
Újra letartóztatták a volt brazil államfőt
május 9, 2019 0

Ismét elrendelte egy szövetségi bíróság Michel Temer volt államfő előzetes letartóztatását Brazíliában helyi idő szerint szerdán. Temer csütörtökön jelentkezett a Sao Pauló-i rendőrségen – jelentette a G1 hírportál.

Temer arra a hírre, hogy ismét börtönbe kell mennie, így válaszolt, „Mindig is azt mondtam, hogy ezekre a vádakra nincsenek bizonyítékok”. „Kellemetlen meglepetés volt számomra” – tette hozzá. Védői a legfelsőbb bíróságon ideiglenes intézkedés iránti kérelmet nyújtottak be, hogy a volt államfő ismét szabadlábra kerüljön.

Michel Temer 2016-ban lett államfő, miután a parlament elmozdította hivatalából Dilma Roussef államfőt költségvetési visszaélések miatt. Temer ellen három ügyben emelt vádat az ügyészség korrupció miatt, de a parlament hivatali idejének lejártáig nem vonta meg az államfőt megillető mentelmi jogát, így csak január 1-jén, az új elnök, Jair Bolsonaro hivatalba lépése után indult meg ellene a büntetőeljárás.

Márciusban a bíróság már elrendelte Temer letartóztatását, de akkor pár nappal később ismét szabadlábra helyezték. A volt brazil elnök ártatlannak vallja magát.

2018.12.20 06:22 Mégsem ússza meg a brazil elnök

2017.09.28 19:11 Három százalékra csökkent a kormány népszerűsége Brazíliában

2017.09.13 06:59 Úgy tűnik, nincs olyan brazil elnök, aki ne lenne nyakig a korrupcióban