HU Language HU
május 27, 2019 0

A múlt hét második felében kicsit enyhült a nyomás a forinton, távolabb került történelmi csúcsától az euróárfolyam. Komolyabban azonban továbbra sem lélegezhetünk fel, főleg úgy, hogy holnap jön az MNB kamatdöntő ülése, ami érdemi hatással lehet a forint árfolyamára is.

Délutánra botlott meg a forint 2019.05.27 15:27

A nap második felére kicsit gyengült a forint, 326,1 körül jár most az euró jegyzése, ami 0,2%-kal magasabb a péntek estinél.

Kicsit enyhült a szorítás a forinton, de még mindig 325 felett az euró 2019.05.27 08:38

Hétfő reggel 325,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a péntek esti szinthez képest. A múlt héten kishíján megjárta a poklot a magyar deviza, a hét első felében hajszálra volt 330 feletti történelmi csúcsától az árfolyam, majd a hét második felére stabilizálódott a helyzet, de ahogy látjuk, továbbra is 325 felett jár az euró. A dollár most 290,3 forintba kerül, míg az angol font 370 forintot ér.

Kicsit enyhült a szorítás a forinton, de még mindig 325 felett az euró

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak a dél-afrikai rand.

Az euró a múlt hét második felében visszakapaszkodott 1,12 fölé a dollárral szemben, de egyelőre korai még fordulatról beszélni. Hétfő reggel 1,1205 körül jár a jegyzés, ami gyakorlatilag megegyezik a péntek estivel. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font szintén erősödéssel nyitotta a hetet.

Kicsit enyhült a szorítás a forinton, de még mindig 325 felett az euró

A forint szempontjából a hét legfontosabb eseménye az MNB Monetáris Tanácsának holnapi kamatdöntő ülése lesz, főleg az lehet a kérdés, hogy a jegybank reagál-e bármit is a forint utóbbi hetekben látott gyengülésére. Ha továbbra is óvatos hangot ütnek meg a döntéshozók, akkor az újabb forintesést válthat ki.