HU Language HU
június 6, 2019 0

Egy 66 lakásos, 12 szintes, majdnem 40 méter magas épületet tervezne a Normafán, a Konkoly-Thege Miklós úton a Cordia – írja az Index, akiknek a Cordia kifejtette az álláspontját. A közvetlenül az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont mellett, természetvédelmi területen lévő projektet azonban nem engedélyezi a Hegyvidéki Önkormányzat.

A sajtóban megjelent ma, hogy a Normafánál egy magántulajdonú telken 12 emeletes, közel 40 méter magas társasházat tervez egy beruházó. A Hegyvidéki Önkormányzat álláspontja ezzel kapcsolatban a következő:

Nem támogatja a 12 emeletes, közel 40 méter magas épület építését a Normafánál. Annak ellenére, hogy a hatályos országos jogszabályok lehetővé teszik egy ekkora épület elhelyezését és egy magasabb épület jóval koncentráltabb beépítést – ami egyébként kisebb természeti beavatkozást jelenthet -, ilyen jellegű magánberuházás nem összeegyeztethető azzal a munkával, amit az önkormányzat a Normafa rendbetétele kapcsán végzett az elmúlt években. A beruházó jelenleg sem az építési telek melletti terület természetvédelmi besorolása miatt szükséges környezetvédelmi hatásvizsgálattal, sem pedig érvényes építési engedéllyel nem rendelkezik, ezek hiányában pedig biztosan nem fog tudni egy ilyen jellegű épületet elhelyezni – olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat közösségi oldalán.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
Kassák Residence

Kassák Residence

1134 Budapest, Klapka utca 4-10.
232 db lakás
30 – 130 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q4
35 – 110 M Ft
Ajánlatot kérek

Az önkormányzat megtorpedózta a Cordia legújabb luxusfejlesztését