HU Language HU
Hiába az újabb botrányok, kétéves csúcsra ugrott Trump népszerűsége
május 10, 2019 0

Hiába az orosz-ügyi összejátszást vizsgáló Müller-jelentés és Donald Trump adóbevallásai körüli újabb nagy botrányok, az amerikai elnök népszerűsége az elmúlt napokban bő kétéves csúcsra ugrott – mutat rá a hét ábrája sorozatában az UniCredit Research a RealClearPolitics.com idősora alapján.

Ez azt jelzi, hogy Trump szűk szavazóbázisán túl is sokaknak tetszik az elnök újabb keménykedése Kínával, hiszen múlt vasárnap twittelte ki azt, hogy kész megemelni évi 200 milliárd dollárnyi kínai importtermékre 10-ről 25%-ra a vámot. Azóta ez ma éjjeltől hatályba is lépett (a Kínából mostantól induló szállítmányokra) és Trump további bő 300 milliárd dollárnyi kínai termékre is hasonló vámot helyezett kilátásba, ha nem sikerül megegyezi a vitás kérdésekben.

2019.05.10 07:35 Új szakaszba lépett a vámháború, Trump 25%-os importvámot vetett ki

Az UniCredit amerikai vezető elemzője szerint az, hogy beiktatása óta most ugrott a legmagasabbra Trump népszerűsége a kínai keménykedés hatására, növeli a veszélyét annak, hogy Trump ezen a protekcionista, az „America first” szlogennek megfelelő úton halad tovább és ez a globális kereskedelemre fokozott kockázatokat jelent.

2019.05.10 10:45 Megszólalt Kína az amerikai vámok kivetése után

Hiába az újabb botrányok, kétéves csúcsra ugrott Trump népszerűsége

Címlapkép forrása: Chip Somodevilla/Getty Images