HU Language HU
Megmérgezi a Brexit-bizonytalanság a brit bankszektort
május 6, 2019 0

Megmérgezi a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság a pénzügyi szektort – nyilatkozta pár napja a legnagyobb európai bank, az HSBC vezérigazgatója. Gondolatait sok brit nagybank osztja, melyeknek gyorsjelentéseit a CNBC szemlézte.

A jelentésekből a következő érdekességek derülnek ki a Brexittel kapcsolatosan:

  • A Royal Bank of Scotland szerint a brit gazdaság lassulni fog, ez pedig a pénzintézet bevételeit is meg fogja tépázni a következő hónapokban.
  • A Barclays vezérigazgatója, Jes Staley, úgy véli, a Brexittel kapcsolatos bizonytalansággal magyarázható a bank részvényeinek alulteljesítése, a pénzintézet pedig arra készül, hogy biztonságos pozíciókat vegyen fel a kilépés bizonytalanságainak és az ezáltal okozott volatilitás túléléséhez.
  • A Lloyds versenytársaival ellentétben nem szkeptikus és nem képez tartalékokat a Brexit miatt. Ennek ellenére a vezérigazgató, Antonio Hota-Osorio úgy véli, a Brexit elnyújtása csak rontja a gazdaság teljesítményét.
  • A Banco Santander brit leánya arról számolt be, hogy a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság rontja a pénzintézet profitabilitásátát, az affér elnyújtása pedig nem sok jóval kecsegtet ezen a téren.